Awareness

Workshop – Veluwe – Lente / Zomer 2020

Bewustzijn is de basis van alles

 

Alles begint met bewustzijn (Awareness), want zonder bewustzijn zou je niet eens weten dat je bestaat. En bewustzijn creëert focus, en waar je op focust resulteert hoe je denkt en voelt en dat creëert vervolgens hoe je het leven ervaart.

Er gebeuren zoveel dingen in ons en om ons heen en we kunnen ons niet van alles bewust zijn. Vanwege ons drukke bestaan hebben we echter de neiging om ons te concentreren op slechts enkele zeer specifieke dingen en vergeten we zoveel mooie dingen om ons heen en in ons zelf te zien.

Wat speelt zich eigenlijk allemaal af in ons hoofd?

 

Wat gebeurt er eigenlijk van binnen bij je (gedachten, denkpatronen en emoties) en ben je je wel echt bewust van wat er om je heen gebeurt? Deze workshop richt zich op het bewust worden van wat er in jou omgaat, wat je voelt (met je zintuigen en emotioneel) en welk effect heeft dat op je? Gemiddeld hebben mensen zo’n 80,000 gedachten per dag. En dus waar denken we  eigenlijk aan? Wat zeggen we de hele dag tegen onszelf? Wie is er aan het woord in ons hoofd?

Plan een 15 minuten intake bel afspraak

in om je deelname te bespreken

of te bevestigen

Ja, ik wil deelnemen en een vrijblijvende bel afspraak inplannen om alles te bespreken

 

Vaste denkpatronen

We hebben dus gemiddeld ongeveer 80.000 gedachten per dag hebben? Voornamelijk repetitieve gedachten die je gisteren of recent hebt gehad (94% van gedachten) en die overwegend negatief van aard zijn (80%). Waar gaan al onze gedachten nou eigenlijk allemaal over? Wat zeg je tegen jezelf? We praten constant tegen onszelf en wat doet dat met ons en wat voor invloed heeft dat op hoe we ons voelen en in het leven staan. Een belangrijk aspect van bewustwording is er achter komen wat er de hele dag in ons hoofd omgaat en je bewust worden van je denkpatronen!

Je zelf beter leren begrijpen

Door je bewust te worden van jezelf en je omgeving begin je jezelf zoveel beter te begrijpen en kom je erachter wat voor jou werkt en wat niet (meer). Er achter komen wat je denkpatronen zijn en wat je waarde systeem is (believes) en welke niet meer effectief of goed voor je zijn (limiting believes) is daar onderdeel van. Door jezelf beter te begrijpen ga je ook andere mensen beter begrijpen, het werkt dus twee kanten op!

 

Ik heb interesse!

Ik wil graag een kennismakingsgesprek

Boek een gesprek

Wie is de waarnemer (The Observer)?

 

We geloven vaak dat we onze gedachten en gevoelens zijn. Maar we zijn zoveel meer dan slechts dat. Tijdens deze workshop gaan we de observer ontplooien en leren we je de tools hoe dat te doen. Wie zijn we als we geen gedachten en gevoelens hebben? We zijn er wel, we zijn present, maar wie zijn we op dat moment?

Dat is je innerlijke zelf, of vaak ook wel de waarnemer genoemd (The Observer), en die maakt ook deel uit van wie je bent! De waarnemer is degene die al je ervaringen observeert en ervaart, zonder dat dit een gedachte of emotie is. De waarnemer is vanaf het moment dat je geboren bent bij je tot het moment dat je doodgaat, non-stop. De waarnemer oordeelt ook niet, die ervaart alleen maar zonder daar een oordeel over te vellen. Er zit heel veel kracht, rust, wijsheid en liefde in de waarnemer en die (beter) leren kennen is een prachtige reis en ervaring.

Automatische piloot – Wie bestuurt jou eigenlijk?

 

Veel van ons gedrag is automatisch geworden en we leven voor het grootste deel op onze automatische piloot. Als je op de automatische piloot zit, ben je je niet volledig present of echt bewust van wat je doet. De automatische piloot wordt gestuurd door aangeleerd gedrag dat zich bevindt in je onderbewustzijn.

Hierdoor wordt je leven feitelijk een vast gedragspatroon zonder dat je er echt bewust van bent. We maken ons vooral zorgen over een toekomstige gebeurtenis die nog niet eens heeft plaatsgevonden en vergeten we in het nu te leven. Het nu is de enige realiteit, omdat alles nu gebeurt (het verleden is het verleden en de toekomst heeft nog niet plaats gevonden). We vormen ons leven in het nu, maar vergeten dat vaak en maken ons teveel zorgen over het verleden of over de toekomst. Een deel van de workshop is om terug te keren in het nu en echt aanwezig zijn en niet te veel in je hoofd te zitten en te piekeren.

Word je bewust van je onbewuste

 

95% van wie je bent tegen de tijd dat je 35 jaar oud bent bestaat uit vastgeroeste gedachten, uit onbewust automatisch gedrag en gewoonten en uit reflexieve emotionele reacties die onze persoonlijkheid bepalen. Dat betekent dat 95% van wie we zijn voortkomt uit ons onderbewuste. We worden dus gestuurd door een soort onderbewust programma wat we zelf door de loop van tijd hebben gecreëerd.

Als je iets wil veranderen aan jezelf, dan is de eerste stap bewust worden van je onbewuste programma. En als je bewust begint te worden van je programmering en je lichaam en geest leert te observeren, kun je jouw onbewuste programma stap voor stap structureel beginnen te veranderen.

Nu word je je bewust van je onbewuste en kun je dingen gaan veranderen die diep van binnen verankert zijn.

 

Plan een 15 minuten intake bel afspraak

in om je deelname te bespreken

of te bevestigen

Ja, ik wil deelnemen en een vrijblijvende bel afspraak inplannen om alles te bespreken

 

Hoe, waar en wanneer?

Deze workshop wordt gehouden voor maximaal 8 personen, zodat we ten allen tijden een goede afstand van elkaar kunnen houden en ervoor kunnen zorgen dat we allemaal veilig zijn. Het is een evenement van een hele dag dat begint om 9.30 uur en eindigt om 17.00 uur.

Inclusief Lunch en gezonde drankjes

Wij verzorgen de hele dag lunch, gezonde drankjes en kleine snacks. We workshops bestaan uit theorie, praktische oefeningen, met elkaar delen (sharen), meditatie en enige tijd in stilte zijn.

De prachtige locatie

De workshops worden gehouden op de Veluwe op een prachtige boerderij en omgeving in Epe, Veluwe, zo’n 100 km ten oosten van Amsterdam.
Per workshop zijn er slechts beperkte plaatsen beschikbaar, omdat we maximaal 8 personen toelaten en te allen tijde een afstand van 1,5 meter garanderen.

Bekijk alle foto’s

Op deze datums worden de workshops gehouden

Bewustwording

zondag 14 juni – woensdag 17 juni – zondag 28 juni

woensdag 1 juli – zondag 26 juli – woensdag 29 juli

Per workshop zijn er slechts beperkte plaatsen beschikbaar, omdat we maximaal 8 personen toelaten en te allen tijde een afstand van 1,5 tot 2 meter garanderen.

Bekijk de andere workshops uit ‘The Wave of Change”

Deze workshops bestaan uit drie workshops die je als trilogie kunt volgen of als een afzonderlijke workshop. De workshops zijn Bewustzijn, Acceptatie en Purpose. De workshops kunnen individueel of als geheel genomen worden.  Klik hieronder voor meer informatie.

Wat is de prijs van een workshop?

Wij bieden drie workshops aan deze zomer die deel uitmaken van de “The Wave of Change”:

Awareness, Acceptance en Purpose

De prijs per workshop is €299,-

Heb je interesse in alle drie de workshops dan bieden we die aan voor €749,-

Voor bedrijven is het ex-btw

Ik heb interesse

in deze workshop

Ik wil graag meer weten 

Retreat Portugal, oktober 2019 reviews

Zie de reviews van onze retraite in Portugal vorig jaar in oktober. De geplande retraites van dit jaar moesten worden geannuleerd vanwege het Corona-virus. Deze retraite vond plaats in het zuidwesten van Portugal in een ongelooflijk mooie omgeving. We hopen je te verwelkomen op een van onze retraites in Portugal in 2021.

Wie begeleidt jullie?

 

Monique

Monique is 43 en is een genezer op lichaam, geest en ziel. Ze is een expert in hoe pijn in het lichaam zich verhoudt tot gedachten en energievelden.

Monique is een mindfulness-leraar voor retraites met MBSR: Mindfulness Based Stress Reduction.

Monique heeft een succesvolle praktijk voor natuurlijke genezing in Amsterdam, ze is hoog sensitief en heeft geleerd hoe ze haar gave kan delen en mensen met succes kan helpen.
Door verschillende trauma’s te ervaren, heeft ze veel levenservaring en heeft ze geleerd hoe ze zichzelf kan accepteren en genezen door haar innerlijke kracht. Als zodanig weet ze hoe belangrijk het is om te delen en contact te maken met mensen.

Michel

Michel is 48 en hij is een succesvolle coach en mentor die mensen heeft geholpen hun dromen te realizeren Michel is onder meer een NLP-trainer (NLP staat voor neuro linguïstisch programmeren, een krachtige benadering / tool voor communicatie, persoonlijke ontwikkeling en psychotherapie) en weet op subtiele manieren hoe hij naar de kern van iemand kan gaan. Michel’s gave is dat hij weet hoe hij in de ogen van de ziel moet kijken, wat betekent dat hij tot de kern van jou kan komen en je kan helpen het te voelen.

Toen Michel 22 jaar oud was, werd hij geraakt door een dronken bestuurder en verloor hij daarbij zijn been. Dit belette hem niet om het leven volledig te leven. Door acceptatie, vergeving en pure levensenergie heeft hij zijn leven omgegooid en het eenvoudige leven maximaal benut. Geen excuses, geen angst! Hij heeft het leven in schaduw en licht ervaren en weet als geen ander hoe te herstellen van grote tegenslagen.

Belangrijke mededeling over het Corona-virus

 

Onze workshops zijn eendaagse evenementen en beginnen om 9.30 en duren tot 17.00 uur en zijn exclusief voor maximaal 8 personen, zodat we de veiligheid van onze deelnemers en onszelf kunnen waarborgen. Alle workshops vinden plaats op een grote boerderij op de Veluwe waar veel ruimte is, zowel binnen als buiten. Maximale reinheid is gegarandeerd en er wordt voor gezorgd dat dit een zeer aangename, vruchtbare maar toch veilige ervaring wordt! We houden ons uiteraard aan alle richtlijnen van het RIVM.

 

[contact-form-7 id=”118″ title=”Contactformulier”]

Michel Alexiev
Grensweg 16
8166 HJ, Emst


M: +31 625 001 979
T: +420 603 412 582
E: me@michelalexiev.com